Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου, εκατοντάδες οδηγοί ΙΧ, φορτηγών και πούλμαν, που ταξιδεύουν στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης,  με κατεύθυνση προς τη συμπρωτεύουσα.

Πέρα από τα πανάκριβα διόδια που καλούνται να πληρώσουν, τα οποία ξεπερνούν τα 32 ευρώ για τα ΙΧ, για την διαδρομή των 500 χιλιομέτρων, σε πολλά σημεία της εθνική οδού, υπάρχουν μονοδρομήσεις δεκάδων χιλιομέτρων, καθώς πραγματοποιούνται έργα ασφαλτοστρώσεων, ενώ σε άλλα σημεία της εθνικής οδού γίνεται κλάδεμα δέντρων, θάμνων και χαμηλής βλάστησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, είναι κλειστές λόγω των εργασιών μια ακόμη και δύο λωρίδες ανόδου, με συνέπεια η κίνηση των οχημάτων να πραγματοποιείται από  μια και μόνο λωρίδα κυκλοφορίας.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, στο τούνελ των Τεμπών όπου είναι ανοικτή μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, με την προειδοποιητική ένδειξη να αναφέρει «οδηγείτε αριστερά» και μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κλειστό στο κομμάτι της ανόδου προς Θεσσαλονίκη είναι και το τούνελ στο ύψος της  Κατερίνης. Αναγκαστικά  έχουν αμφιδρομηθεί οι δύο λωρίδες καθόδου προς Αθήνα, με την μία να μετατρέπεται σε άνοδο. Κατά συνέπεια υπάρχουν  ουρές χιλιομέτρων εκατέρωθεν  και σε αυτό το σημείο, με την υπομονή και τα νεύρα των οδηγών να δοκιμάζονται…

Η ταλαιπωρία όμως δεν τελειώνει ούτε σ’ αυτό το σημείο για τους οδηγούς και τους λοιπούς επιβαίνοντες στα τροχοφόρα παντός είδους.

Έργα πραγματοποιούνται και πριν από τον ποταμό Αλιάκμονα, μόλις  40 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου κι εκεί η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…

 

Πέρα από πολυέξοδο, λόγω των πανάκριβων διοδίων αλλά και της βενζίνης, το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Αθήνα, είτε από  άλλα ενδιάμεσα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, έχει μετατραπεί σε μια πραγματική «Οδύσσεια» για τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες, «δοκιμάζοντας» μέσα στο κατακαλόκαιρο, την υπομονή τους… 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης