Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Ενώ οι έρευνες στον θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών «EgyptAir» που χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα ραντάρ των ελληνικών αερογραμμών, παραμένει μυστήριο για ποιον λόγο οι αιγυπτιακές Αρχές καθυστέρησαν να ενημερώσουν εγκαίρως για την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Λιντζεράκο, οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν αστραπιαία ούτως ώστε να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να γίνουν οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες​

«Η Ελλάδα κινητοποίησε και ενημέρωσε τις αιγυπτιακές Αρχές δίνοντας παράλληλα εντολή για την απογείωση ελληνικού C-130 Hercules» δήλωσε στο zougla.gr o διοικητής της πολιτικής αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος. 
Σύμφωνα με τον κ. Λιντζεράκο, οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν αστραπιαία ούτως ώστε να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να γίνουν οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες. Ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με το πιλοτήριο του Airbus A320.

«Γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα είχαμε επικοινωνία με το πλήρωμα, όταν ήταν πάνω από την Κέα. Δεν δήλωσε κανένα πρόβλημα. Το ύψος φυσιολογικό, το στίγμα κανονικό. Στις 03.29 στη θέση Κουμπί προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, δεν ανταποκρίνονταν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιντζεράκος και πρόσθεσε ότι «το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε 7 μίλια έξω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Βρισκόταν στα 37.000 πόδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Αirbus που χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο

Ελληνική συνδρομή στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους της Egyptair

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπου αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, συμμετέχουν μέσα και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα:

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Η Αίγυπτος με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών σήκωσε C-130 στην ανατολική Μεσόγειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης