Σύμφωνα με μαρτυρία και φωτογραφία κατοίκου του Κρυονερίου, σημειώθηκε… εμφάνιση λύκου στην περιοχή του Κρυονερίου! Όπως αναφέρει το mediamagazine.gr, ο καθηγητής οδήγησης και κάτοικος της περιοχής Σίμος Δεσύλλας, απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο έναν νεαρό λύκο, αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα νεαρό και εύρωστο ζώο, που στέκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι του σε κεντρικό δρόμο του οικισμού. Όπως εξήγησε, ο Κος Δεσύλλας δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε λύκο στην γειτονιά του, αλλά δεν αισθάνεται ότι η παρουσία τους στην περιοχή αποτελεί απειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μένω στην άκρη της πόλης του Κρυονερίου, αρκετά κοντά στις γραμμές του τρένου. Έχει τύχει αρκετές φορές να δω λύκο όταν επιστρέφω σπίτι αργά το βράδυ, αλλά και να ακούσω τις φωνές του. Δεν έχω αισθανθεί να απειλούμαι από τους λύκους, ούτε ήταν ποτέ επιθετικοί. Γενικά τα ζώα αυτά φοβούνται τον άνθρωπο και όταν σε συναντήσουν τρέπονται σε φυγή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ απειλή από αυτούς, ούτε έχει συμβεί κάτι από την παρουσία τους στην περιοχή, κάποια επίθεση ή κάτι άλλο που θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους της περιοχής ή ζωικό κεφάλαιο. Θεωρώ πως περνάνε από την περιοχή και επιστρέφουν μετά στη βάση τους, ψηλότερα στην Πάρνηθα», σχολίασε στο mediamagazine.gr.

 Το Κρυονέρι βρίσκεται στις παρυφές της Πάρνηθας και παρόλο που αποτελεί ένα από τα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, η εμφάνιση αγρίων ζώων από την πλούσια πανίδα του δρυμού, δεν είναι άγνωστη έννοια στους κατοίκους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του zougla.gr, ο πληθυσμός των λύκων έχει επανακάμψει τα τελευταία χρόνια στον ορεινό όγκο της Αττικής. 

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης