Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Τις δυστυχώς μάταιες προσπάθειες που έκανε για να σώσει από τη φονική πυρκαγιά το 6 μηνών βρέφος εξιστόρησε στο zougla.gr ο Δημήτρης, ο οποίος ήταν στην περιοχή για διακοπές μαζί με την μητέρα και την αδερφή του. Ο Δημήτρης, που δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τα όσα έζησε έγραψε και άφησε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του το μικρό αγοράκι ένα συγκινητικό γράμμα και λευκά λουλούδια. 

Την ώρα που η φωτιά κατάκαιγε τα πάντα στο διάβα της, ο Δημήτρης, κατά την προσπάθεια διαφυγής του, εντόπισε τη γυναίκα φίλου που ήταν πυροσβέστης και διέμενε στο Μάτι αλλά είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση, με εγκαύματα να κρατά στην αγκαλιά της το έξι μηνών μωράκι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τη βοήθεια ένας φίλου του από την Πολωνία μετέφερε μητέρα και παιδί στη θάλασσα.

Το παιδί έκλαιγε και έβηχε συνεχώς. Οι δύο άνδρες για να το κρατήσουν στη ζωή του έκαναν επί μια ώρα μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή. Βλέποντας όμως πως το αγοράκι άρχιζε να χάνει τις αισθήσεις του το έβαλαν να θηλάσει στην τραυματισμένη μητέρα του. Η κατάσταση του 6 μηνών βρέφους χειροτέρευε. Ο Δημήτρης τότε το πήρε στα χέρια του και άρχισε να τρέχει μέσα από τις φωτιές για να το μεταφέρει σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που γνώριζε πως ήταν κοντά. Δυστυχώς όπως του είπαν οι γιατροί το άτυχο αγοράκι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή όσο βρισκόταν στην αγκαλιά του.

Η μητέρα παραμένει νοσηλευόμενη με εγκαύματα της τάξεως του 70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης πήγε στο σημείο που βρήκε τη γυναίκα και το παιδί και άφησε λουλούδια και ένα συγκινητικό γράμμα για τον άτυχο μικρό του φίλο. 

«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής» έγραψε ο Δημήτρης για τον 6 μηνών φίλο του που δεν θα ξεχάσει ποτέ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης