Ένα περίεργο αντικείμενο παρατήρησε χτες το βράδυ, λίγο πριν τις 22.00, ένας κάτοικος της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Wilhelm Neumayer, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» και μίλησε για τον εντοπισμό αυτής της φλόγας στον ουρανό της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βγήκε η σύζυγος μου στο μπαλκόνι και είδε μια πύρινη μπάλα. Τότε άρχισε να μου φωνάζει. Το αντικείμενο ήταν σε μεγάλο ύψος και κινούνταν περίεργα χωρίς να ακούγεται καθόλου ήχος. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αεροπλάνο, έμοιαζε με μετεωρίτη σε slow motion και είχε μια ουρά πίσω. Εμένα μου μοιάζει με βαλλιστικό πύραυλο» ανέφερε.

«Το αντικείμενο ήταν περίπου 280 μοίρες βορειοδυτικά και κατέληξε περίπου 100 μοίρες νοτιοανατολικά, διανύοντας σε δύο λεπτά απόσταση μήκους περιπου 10 χλμ» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο επίκουρος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Β. Πέογλος, ο οποίος εκτίμησε ότι πρόκειται για το φαινόμενο του σφαιρικού κεραυνού*.

Παρακολουθήστε την παρέμβαση:

*Η εμφάνιση των σφαιρικών κεραυνών στη διάρκεια καταιγίδων είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, για το οποίο όμως υπάρχουν χιλιάδες αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από την εποχή του Μεσαίωνα. Πρόκεται για φωτεινές σφαίρες σε μέγεθος πορτοκαλιού, οι οποίες αιωρούνται πάνω από το έδαφος για μερικά δευτερόλεπτα ή το πολύ λίγα λεπτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης