Τις εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι παρουσιάζει σε συνέντευξή του ο αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. 

«Πήρα έναν συνάδελφο και με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δύο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω, πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο, να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι”. Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό» ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι;”, “ποιος είναι;”, “έχουμε καεί, πού ήσασταν;… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Έλεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμένη από μένα”» είπε και πρόσθεσε πως τις «ώρες που προσπαθείς να σώσεις κόσμο δεν σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης