Τρεις από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Π. Φύσσα αναγνώρισε -στην καφετέρια όπου καθόταν ο 34χρονος μουσικός με την παρέα του- o μάρτυρας Μιχάλης Ξυπόλυτος που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ξυπόλυτος​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι μουσικός και είχε συνεργαστεί με το θύμα, αναγνώρισε τους Αναστάσιο Μιχάλαρο, Ιωάννη Άγγο και Λέοντα Τσαλίκη μέσα και έξω από την καφετέρια «Κοράλι», το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού. Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος, ο οποίος είχε αποτελέσει και ο ίδιος στόχο επίθεσης από ομάδα αγνώστων τον Απρίλιο του 2015 (όταν ξεκίνησε η δίκη), κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως εκείνο το βράδυ μια ομάδα περίπου 10 ατόμων επιχείρησε να τους εγκλωβίσει έξω από την καφετέρια. «Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δύο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε» ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε πως η παρέα τους απομακρύνθηκε προς την Τσαλδάρη, «γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κερατσινίου εκείνο το βράδυ​Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος είπε ακόμη πως ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου και «πίσω του βρίσκονταν 6 – 8 μηχανές με δύο άτομα η καθεμία και όλοι φορούσαν κράνη». «Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί και λειτουργούσαν συντεταγμένα» πρόσθεσε. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν κρατώντας ρόπαλα, γάντια, και κράνη στα χέρια.

«Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά. Ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα… Μας κυνηγούσαν και φώναζαν “ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε”. Μας απειλούσαν και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε “τρέχουμε – τρέχουμε” και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εγώ κρύφτηκα με δύο ακόμη παιδιά σε μια πιλοτή. Ο Νίκος (σ.σ.: μέλος της παρέας ) κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνούν και φώναζαν “βγείτε έξω κότες”. Εμείς ήμασταν κρυμμένοι. Όταν ήρθε το περιπολικό, μας έβαλαν χειροπέδες και μας έβαλαν σ’ ένα περιπολικό, το οποίο χάλασε και χρειάστηκε να περιμένουμε την έλευση άλλου. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε στην καρδιά» υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κερατσινίου εκείνο το βράδυ. Όπως είπε, παρέμεινε μαζί με τους φίλους του για 10 λεπτά περίπου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τότε ότι ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

«Καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός. Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε ότι γνωρίζει πως κάτι έχει γίνει, αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, επικράτησε ένταση. Τότε ο Ρουπακιάς έφυγε από το γραφείο» είπε ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:
Ένταση και προβλήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης