«Μαϊμού» υπάλληλοι ΔΕΗ με αδυναμία στο Real Estate

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, 11:19
«Μαϊμού» υπάλληλοι ΔΕΗ με αδυναμία στο Real Estate

Zougla newsroom

Επενδυτής με αδυναμία στο real estate φαίνεται ότι ήταν ο ένας από τους δυο «μαϊμού» υπαλλήλους ΔΕΗ, τα στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έδειξε ότι ο 25χρονος ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε μια σειρά από επενδύσεις και αγορές, αφού πρώτα είχε «βάλει στο χέρι» χιλιάδες ευρώ από τα ανυποψίαστα θύματα τα οποία κατάφερνε να ξεγελάσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο 25χρονος λίγες μέρες πριν συλληφθεί, είχε επικοινωνήσει με δικηγόρο και του εκμυστηρεύτηκε ότι «ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στην περιοχή της Αργυρούπολης αντί του ποσού των 730.000 ευρώ».

Μάλιστα το εντυπωσιακό ήταν ότι ο 25χρονος «δεν θα το αγόραζε με δικά του λεφτά, αν και τα είχε, αλλά θα έπαιρνε δάνειο στο όνομα τρίτου προσώπου ώστε να δικαιολογήσει το ποσό» λέει αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση. Όμως ο νεαρός, καθώς «λεφτά υπήρχαν», έψαχνε να κάνει και άλλες επενδύσεις. Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με εταιρεία ενοικιάσεως ταξί και ενδιαφερόταν να αγοράσει άδειες κυκλοφορίας ταξί. Ωστόσο επενδυτικό «δαιμόνιο» ήθελε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο… Την ίδια μέρα, φέρεται να μίλησε με μεσίτη με τον οποίο διαπραγματεύτηκε την αγορά μεζονέτας στην περιοχή της Νίκαιας για την οποία «ήταν έτοιμος και πρόθυμος να δώσει εξήντα χιλιάδες ευρώ σαν προκαταβολή». Αναζητούσε συνεχώς ευκαιρίες για αγορά ακινήτων σε διάφορες περιοχές όπως στη Βούλα, στην Αργυρούπολη, στη Δάφνη, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στο Κερατσίνι. Σε άλλη συνομιλία με μεσίτρια ανέφερε ότι «έχει 250.000 ευρώ και ήθελε να τα διαθέσει για αγορά ακινήτου». 

Όλα πήγαιναν μια χαρά για τα μέλη της σπείρας που εμφανίζονταν σαν υπάλληλοι της ΔΕΗ και έπειθαν τους ηλικιωμένους «να μαζέψουν τα χρυσαφικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ώστε να κάνουν έλεγχο για δήθεν διαρροή ρεύματος». Την ίδια ώρα ένας συνεργός τους αλώνιζε μέσα στα διαμερίσματα μέχρι να βρει κρυμμένα χρήματα.  

«Τα χάλασαν στη μοιρασιά» 

«Κάποια στιγμή όμως φαίνεται ότι έπεσε διχόνοια μεταξύ τους και αποφάσισαν να "χωρίσουν" τους δρόμους τους» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που ερευνούσε τη δράση τους. Αιτία του κακού, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ήταν μια γερή μπάζα που είχαν κάνει σε επιδρομή σε ένα σπίτι, ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ. Ένα από τα μέλη της συμμορίας ήρθε σε αντιπαράθεση με συνεργό του για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και αποφάσισαν να σταματήσουν τη «συνεργασία» τους. Μάλιστα, θεωρούσαν ότι οι διωκτικές αρχές είχαν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από τα χτυπήματά τους και μπορεί να τους εντόπιζαν. Όντως, κάτι τέτοιο συνέβαινε. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τούς παρακολουθούσαν και ήταν θέμα χρόνου και λίγων ημερών να τους περάσουν χειροπέδες, καθώς είχαν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία. 

Επέστρεψαν χρήματα στα θύματα

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των συλληφθέντων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξε ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση! Ο κατηγορούμενος Ι.Κ, μέσω εμού αλλά και του συναδέλφου δικηγόρου Νικόλαου Μίχου, προέβη σε ολοσχερή αποζημίωση των παθόντων και εκδήλωσε την έμπρακτη μετάνοιά του, κάτι που του χάρισε την ελευθερία του». 

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την απολογία τους στον ανακριτή και την κίνηση «καλής θέλησης» των συλληφθέντων να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων στα θύματά τους, δύο ακόμα άτομα τα οποία οι αστυνομικοί αναζητούσαν παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στον ανακριτή για να παραδοθούν. Συνελήφθησαν καθώς σε βάρος τους είχαν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι.  

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, 11:33