Με αύξηση ύψους έως και 20% εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2016 για τα κρούσματα ρευματοκλοπών στη Μαγνησία.

Οι ρευματοκλοπές εντοπίζονται από το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ολοένα και πιο συχνά, τόσο σε καταστήματα, όσο και σε οικίες σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Μαγνησία, είτε την ηπειρωτική, είτε τη νησιωτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το τρέχον έτος τα κρούσματα αναμένεται ότι θα αυξηθούν στα 150 από 118 που ήταν το 2014. Τα τοπικά Τεχνικά Κλιμάκια, αλλά και άλλων Υπηρεσιών, είτε από την Περιφέρεια, είτε από εποπτεύοντα Κλιμάκια, διενεργούν συνεχείς προληπτικούς – δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά και στοχευμένους.

Έρευνες έχουν γίνει σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, αλλά και τα νησιά των Σποράδων και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Τα τεχνικά κλιμάκια το πρώτο πράγμα που ελέγχουν είναι αν υπάρχει επικινδυνότητα από παράβαση που διαπράχτηκε, που να εγκυμονεί κινδύνους για τον καταναλωτή. Στη συνέχεια ελέγχουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και οι παραβάσεις αναφέρονται.

Ιδιάζουσες περιπτώσεις ρευματοκλοπής που έχει αντιμετωπίσει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η παράκαμψη υφιστάμενου μετρητή, η απευθείας σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης με το δίκτυο, η απευθείας σύνδεση με αγκίστρωση στους αγωγούς του εναέρου δικτύου, η αυθαίρετη σύνδεση παροχών που έχουν διακοπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός των ρευματοκλοπών γίνεται μέσω των δελτίων αναφορών των καταμετρητών, δελτίων αναφορών κατά τις εργασίες έκτακτης λήψης ενδείξεων, προγραμματισμού ελέγχου μετρητών, στοχευμένων ελέγχων παρόχων για ρευματοκλοπές, εργασιών συντήρησης και επέκτασης του δικτύου και συμβάντων που καταγράφονται από την τηλεμέτρηση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διενεργεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους, είτε στο πλαίσιο ερεθισμάτων, είτε διακοπών. Στα τεχνικά του κλιμάκια συμμετέχουν τουλάχιστον δύο άτομα. Ο χρήσης αναζητείται και εφόσον παρίσταται ενημερώνεται για τον έλεγχο του μετρητή.

Εφόσον τεκμαίρεται ρευματοκλοπή, τότε τα ευρήματα φωτογραφίζονται. Με τη διαπίστωση της ρευματοκλοπής, η παροχή δεν διακόπτεται παρά μόνο όταν δεν υπάρχει σύμβαση με προμηθευτή ή όταν ο τρόπος που διαπράχτηκε ενέχει κινδύνους για τους καταναλωτές.

Σε όλους τους ελέγχους η ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστά την ορθή λειτουργία της μετρητικής διάταξης. Για κάθε δελτίο συντάσσεται αναφορά.

Να επισημανθεί ότι τα πρόστιμα για τις ρευματοκλοπές, πέραν του ποινικού κομματιού, καθώς οι δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, έχει γίνει πρόταση να διπλασιαστούν από τα ισχύοντα, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου, που παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης