Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι τα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημερινό συλλαλητήριο δίπλα στους μαθητές βρίσκεται και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, καθώς και Ενώσεις Γονέων από διάφορες περιοχές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Υποχρέωση κάθε γονέα ξεχωριστά είναι να σταθεί δίπλα στους μαθητές, που εδώ και ένα μήνα δίνουν τον δίκαιο αγώνα για σχολεία ασφαλή, για “μόρφωση-υγεία για κάθε μαθητή”. Η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που εκφράζει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να φιμώσει τους μαθητές ασκώντας κρατική καταστολή, με χημικά, ΜΑΤ, αστυνομικούς ελέγχους και συλλήψεις μαθητών! Απέναντι στην ωμή βία και τρομοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής, οι γονείς προτάσσουμε την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καθήκον όλων μας να πυκνώσουμε τις γραμμές του γονεϊκού κινήματος, να καταδικάσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν:

-Την αραίωση του αριθμού τους ανά τμήμα.

-Την αξιοποίηση περισσότερων αιθουσών και διαθέσιμων χώρων.

-Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης