Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας, Παναγιώτης Σαγκούρης

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 8.000 άτομα συμμετέχουν στη μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια, η οποία πραγματοποιείται ανήμερα των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι ισχύε η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που είχε επιβάλει η αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κρατώντας φωτογραφίες του και πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι διαδηλωτές τιμούν τη μνήμη του νεαρού μαθητή που έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου έκλεισαν, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκεται ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο. Ρολά έχουν κατέβει και στις εισόδους του σταθμού στο Σύνταγμα, ενώ ανοιχτή είναι μόνο η έξοδος προς τη Λεωφ. Αμαλίας. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για τον φόβο επεισοδίων. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο πεζοδρόμιο τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της Πανεπιστημίου, απέναντι ακριβώς από τους διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί είναι από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου οι σταθμοί του μετρό Κατεχάκη, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής. Παράλληλα, υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται το κτήριο του Πολυτεχνείου και της ΓΣΕΕ, όπου παραμένουν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης γίνονται στη σκιά της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός -στενός φίλος του Αλ. Γρηγορόπουλου-, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του. Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης