«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις κυβερνοεπιθέσεις Τούρκων χάκερς αφού διαθέτει την καλύτερη υπηρεσία υπεράσπισης των διαδικτυακών της συνόρων.

Η Ε.Υ.Π. είναι απόλυτα θωρακισμένη από επιθέσεις χάκερς και η χώρα μας διαθέτει την καλύτερη υπηρεσία υπεράσπισης των διαδικτυακών μας συνόρων» τόνισε από τα Χανιά ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια Μανώλης Σφακιανάκης με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις Τούρκων χάκερς στις ιστοσελίδες της Βουλής, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω και πάλι να επιβεβαιώσω ότι ο πόλεμος μεταξύ των ανώνυμων χάκερς έχει ξεκινήσει. Όπως πίσω απ’ αυτούς υπάρχουν οι στρατιωτικές υπηρεσίες σε κάθε κράτος, υπάρχουν τάγματα πολέμου στο διαδίκτυο τα οποία είναι έτοιμα να πιάσουν θέσεις αν χρειαστεί .Η χώρα μας έχει απ’ τα καλύτερα τάγματα πολέμου στο διαδίκτυο, αυτά που έκαναν οι Τούρκοι χάκερς ήταν γελοιότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάλεσε τους επιχειρηματίες της Κρήτης να εγκαταστήσουν αξιόπιστα συστήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας τονίζοντας πως το 2020 θα είναι η χρονιά των χάκερς.

Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου και στους ανήλικους με τον πρόεδρο του διεθνούς ινστιτούτου για την κυβερνοασφάλεια να παρουσιάζει σήμερα στη διάρκεια ημερίδας σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ LINES, πόσο εύκολο είναι να “πάρει” κάποιος τη διαχείριση του προσωπικού τους e-mail και των λογαριασμών τους στα social media .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σφακιανάκης, ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet καθώς και για τη διαχείριση διαδικτυακών απειλών.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης