Την αναστολή του εμβολιασμού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson που θα ξεκινούσε σήμερα στη χώρα μας, εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών. 

Η ίδια τόνισε ότι στην Αμερική εξετάζονται έξι περιπτώσεις θρομβώσεων σε σύνολο περίπου 7 εκατ. εμβολιασμών. Ανέφερε μάλιστα ότι βασικό πλεονέκτημα του εν λόγω εμβολίου είναι η μία δόση και η προστασία του αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες. «Παρά το γεγονός της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επιφέρει η αναστολή, θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά, που είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ελέγχου». Παράλληλα, συνέστησε υπομονή μέχρι τη γνωμοδότηση των ρυθμιστικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε, επίσης, στην επικαιροποίηση των οδηγιών όσο γνωρίζουμε καλύτερα τον ιό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των εγκύων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, δεν εντοπίζεται κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων. Επιπλέον, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα εμβόλια που δεν περιέχουν κανένα ζωντανό οργανισμό μπορούν να γίνονται στις εγκύους, χωρίς μάλιστα κανένα τεστ προηγουμένως. Ο θηλασμός επίσης είναι ασφαλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης