Λουράντος: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες - Όλα αυτά είναι υπερβολικά»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:19
Λουράντος: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες - Όλα αυτά είναι υπερβολικά»

Υπερβολικές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, σημειώνοντας ότι ήδη τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από χειρουργικές μάσκες.

«Χθες, μετά την ανακοίνωση όσων γίνονται στην Ιταλία, έχουν αρχίσει οι Έλληνες να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Και να είχαμε θα τέλειωναν, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση» επισήμανε ο κ. Λουράντος μιλώντας στο Mega και συνέχισε:

«Έχουμε ξεμείνει από μάσκες, αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο».

«Και τα αντισηπτικά εξαντλούνται σιγά σιγά, και εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Ήδη σήμερα κάποιοι φαρμακοποιοί ζήτησαν αντισηπτικά, υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, η ατομική υγιεινή είναι το σημαντικό και όχι οι μάσκες. Οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, οι άνθρωποι σε απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να έρχονται κοντά. Ατομική υγιεινή, καλό πλύσιμο στα χέρια. Δεν προστατεύει η μάσκα αυτόν που τη φοράει 100%» ανέφερε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:38