Με εντολή του Δασαρχείου Πειραιά κόπηκαν και απομακρύνθηκαν – λόγω σοβαρής εντομολογικής προσβολής – 35 λεύκες από την Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου στη Βούλας καθώς εγκυμονούσαν κινδύνους για τους διερχόμενους, ενώ με αυτόν τον τρόπο αποσοβήθηκε και η εξάπλωση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε μετά τις αιφνίδιες πτώσεις μεγάλων κλάδων από τις λεύκες, καθώς και ολόκληρων δέντρων σε διάφορες πλατείες και πάρκα του δήμου κατά την περασμένη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρόβλημα αυτό το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, όπου απευθύνθηκε ο δήμος, διενήργησε αυτοψίες και διαπίστωσε εντομολογική προσβολής στα εν λόγω δέντρα, με οδηγίες για την απομάκρυνση τους και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης των εντόμων.

Στη συνέχεια ακολούθησε αυτοψία και έγκριση κοπής από το αρμόδιο Δασαρχείο Πειραιά. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου εκπόνησε μελέτη συνολικής κηποτεχνικής ανάπλασης της πλατείας, η οποία δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου με φύτευση τουλάχιστον του διπλάσιου αριθμού δέντρων μεγάλου μεγέθους, με σκοπό την αύξηση του πράσινου ισοζυγίου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης