Λογιστής και πολιτευτής εμπλέκονται σε εκβιασμό γνωστού δικηγόρου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 14:12
Λογιστής και πολιτευτής εμπλέκονται σε εκβιασμό γνωστού δικηγόρου
Στη φάκα φαίνεται πως «πιάστηκαν» ένας λογιστής και ένας πολιτευτής, καθώς φέρονται να εκβίασαν κορυφαίο δικηγόρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost, το «κουβάρι» της υπόθεσης ξετυλίχτηκε λίγα 24ωρα πριν, όταν ο δικηγόρος που διατηρεί γραφείο στο κέντρο του Ηρακλείου και αναλαμβάνει τρανταχτές υποθέσεις, δέχτηκε την πρόταση από τους δύο άνδρες, να μεσολαβήσουν για την τακτοποίηση, μέσω γνωριμιών τους, οικονομικών εκκρεμοτήτων... με το αζημίωτο.

Ηρθαν σε επαφή με το δικηγόρο και του ζήτησαν 2.000 ευρώ, για να του κλείσουν τις οικονομικές υποθέσεις του. Εκείνος όμως, κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές, ενημερώνοντας παράλληλα και τις δικαστικές.

Ετσι, χθες από απόγευμα- εχοντας συνεννοηθεί με την Αστυνομία - έκλεισε το ραντεβού με το λογιστή στο γραφείο του, εχοντας το ποσό μαζί του, με προσημειωμένα όμως χαρτονομίσματα.

Μόλις έδωσε τα χρήματα, άνδρες της Ασφάλειας, έκαναν την εμφάνιση τους, συλλαμβάνοντας το λογιστή. Στο πλαίσιο μάλιστα της επιχείρησης, αστυνομικοί έλεγξαν και έναν ακόμη πολίτη, ο οποίος φάνηκε ύποπτος, χωρίς όμως να προκύπτει κάποια εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ήταν αστραπιαία μεν, αλλά έγινε αντιληπτή από περίοικους και καταστηματάρχες της γειτονιάς, καθώς είδαν την... κινητικότητα που είχε αναπτυχθεί.

Λογιστής με... πλούσια δράση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογιστής, είναι γνώριμος των Αρχών για πολλές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη Νύχτα του Ηρακλείου, μάλιστα στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για τέτοιου είδους υπόθεση.

Ο δικηγόρος μόλις δέχτηκε την... προσέγγιση από τον πολιτευτή και το λογιστή, μετέβη στις Αρχές, όπου κατήγγειλε το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στη σύλληψη του ενός εκ των δύο, μιας και το πολιτικό πρόσωπο ακόμη αναζητείται. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν την εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου τουλάχιστον, ενώ ερευνούν και τη συμμετοχή των παραπάνω και σε άλλες υποθέσεις.

Η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να έχει ακόμη «ψωμί», με τα επόμενα 24ωρα να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και οι αποκαλύψεις που είναι πιθανό να γίνουν, εφόσον οι έρευνες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα προκαλέσουν πολλές περισσότερες συζητήσεις, από το σάλο που ήδη έχει κάνει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή: cretapost

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 14:15