Απομακρύνεται όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα ιδίως δε αυτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εμφανίζεται διχασμένη ως προς το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων και την τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα την ερχόμενη Παρασκευή, αφού λάβει υπ΄όψιν την εισήγηση των λοιμοξιολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όπως είπε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχει διχογνωμία στην επιτροπή που δεν πρόκειται να επιλυθεί μέχρι και την Παρασκευή, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση. Εκφράζοντας την πεποίθησή του, ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα πάμε για τις 14 Δεκεμβρίου στα Δημοτικά, αλλά το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές και τα Δημοτικά, μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Το σενάριο που διαρρέει τις τελευταίες ώρες και αν δεν εμφανιστεί κάποια θεαματική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, πράγμα σχεδόν αδύνατο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου που λήγει η παράταση του lokcdown, είναι να ανοίξουν τα σχολεία με το νέο έτος. Σε αυτό συνηγορούν και οι 700.000 μετακινήσεις που υπολογίζονται ότι θα υπάρξουν στην περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία.

Πάντως, το όριο για άρση των περιορισμών στην κοινωνική και οικονομική ζωή, παραμένει ο αριθμός των 500 νέων κρουσμάτων ημερησίως σε ολόκληρη τη χώρα και οι λοιμωξιολόγοι ευελπιστούν ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης