Νίκος Χριστοφάκης

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στάθηκαν κατά μήκος της λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου:

Δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση:


Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου:


Δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη:


Δήλωση του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη:


Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η στρατιωτική παρέλαση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών

Τζιπ, ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τεθωρακισμένα (τύπου Leopard 2) και αντιαεροπορικά συστήματα (τύπου Patriot) πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, μαζί με επίλεκτα σώματα του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Στην παρέλαση συμμετείχαν και μονάδες των Σωμάτων Ασφαλείας. Την ίδια στιγμή στον αττικό ουρανό πέταξαν μαχητικά και ελικόπτερα, ενώ για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκαν μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones) τα οποία διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαζί με τη διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης - Στα αριστερά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Τμήμα αντιμετώπισης καταστάσεων χημικού πολέμου

Τεθωρακισμένα, τύπου Leopard 2




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης