Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Νίκος Χριστοφάκης

Επεισόδια και πετροπόλεμος ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 9.30 το βράδυ. 

Τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Οκτώ συλλήψεις και 17 προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας έχει συλληφθεί για κατοχή φωτοβολίδας, ο δεύτερος για κατοχή σπρέι και ο τρίτος για κατοχή σφυριού, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Τα ΜΑΤ, κάνοντας χρήση χημικών, μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι νεαροί και η κατάσταση να έχει ηρεμήσει. Στην περιοχή ωστόσο παρέμεναν περίπου 30 άτομα διάσπαρτα. 

Συνολικά, μαζί με αυτούς που συνελήφθησαν το μεσημέρι, οι συλλήψεις ανέρχονται στις επτά, ενώ οι προσαχθέντες εξετάζονται. 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης