Λίγο μετά τις 17.30 άνοιξαν ξανά οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, οι οποίες είχαν κλείσει μια ώρα νωρίτερα λόγω απειλών για βόμβα στους σταθμούς Σύνταγμα και Μοναστηράκι. 

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στη «Ζούγκλα», στις 15.25 ακριβώς. Ο άγνωστος ισχυριζόταν πως έχουν τοποθετηθεί βόμβες στους σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου στο Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα εκρήγνυντο στις 16.15 στο Σύνταγμα και στις 16.40 στο Μοναστηράκι. Η «Ζούγκλα» ειδοποίησε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ., όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήταν αναμενόμενο η Αστυνομία να ακολουθήσει το πρωτόκολλο με τις γνωστές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, λίγο αργότερα η εταιρεία ΣΤΑΣΥ, στην οποία υπάγεται το μετρό, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σταθμών Σύνταγμα και Μοναστηράκι. Μέχρι την ώρα εκείνη όλα εξελίσσονταν φυσιολογικά. Λίγο αργότερα, και αφού είχε παρέλθει το χρονικό όριο που είχε δώσει ο άγνωστος με το τηλεφώνημά του στη «Ζούγκλα», έγινε γνωστό πως, σύμφωνα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., διακόπτεται η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές του μετρό. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε πανικός στα δημοσιογραφικά επιτελεία και έντονη σύγχυση όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του μετρό για τουλάχιστον μία ώρα ήταν ήδη ορατές στην πρωτεύουσα. Επαναλαμβάνουμε πως ο απόλυτος συναγερμός που κήρυξε η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόστηκε όταν παρήλθε ο χρόνος που είχε δώσει ο άγνωστος με το προειδοποιητικό του τηλεφώνημα. Έτσι, κανείς αστυνομικός συντάκτης στις 5 το απόγευμα της Τρίτης δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβαινε.

Τελικά, περίπου στις 5.30 η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να αρθούν όλοι οι περιορισμοί που αφορούν τη λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου στην Αθήνα. Φυσικά, δεν είχε διαπιστωθεί καμία έκρηξη βόμβας ούτε ενεργοποίηση κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης