Στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που έγινε σε κατάστημα γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς τον Μάιο του 2011 με λεία γούνινα παλτό αξίας 300.000 ευρώ οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης άνδρας ηλικίας 39 ετών –κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, που μαζί με συνεργούς του, είχαν εισέλθει σε κατάστημα γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την υπάλληλο της επιχείρησης, αφαίρεσαν πλήθος από γούνινα παλτό συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τον Οκτώβριο του 2013, ο προαναφερόμενος άντρας μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος μαζί με 33χρονο ομογενή είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου και πρόκλησης σπινθήρα (PLOFKRAAK). Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης