Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συναντήθηκε με την Κλερ Άστον, επιστημονική συνεργάτιδα δυο Ανώτατων Σχολών Νοσοκόμων στην Αυστραλία, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απόβαση των αυστραλιανών στρατευμάτων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, γνωστών ως ANZAC στη μικρασιατική Καλλίπολη στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κα Άστον αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή της Λήμνου στα γεγονότα της εποχής εκείνης, σχεδιάζει να οργανώσει επίσκεψη περίπου 100 νοσοκόμων, με κρουαζιερόπλοιο, τον Σεπτέμβριο του 2015, σε μνήμη της άφιξης των νοσοκόμων οι οποίες περιέθαλψαν τους τραυματίες της ατυχούς εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου Κώστας Αδαμίδης, ο βουλευτής της Βικτόρια Τζον Πανταζόπουλος και ο συνεργάτης της κ. Άστον, Νίκος Βολοβίνης, συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης της επίσκεψης και συνεργασίας τόσο με τις τοπικές Αρχές όσο και με τους φορείς υγείας της Λήμνου (Νοσοκομείο, Ερυθρός Σταυρός κτλ). Επίσης, για τη διοργάνωση τελετών υποδοχής και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης