Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της μεγαλύτερης επένδυσης στην ελληνική αγορά ακινήτων: την ανάπλαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης.

Σε πάνω από 600 εκατ. ευρώ εκτιμάται η συνολική επένδυση για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία περιλαμβάνει ριζική ανακαίνιση ξενοδοχείων, κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών, αναβάθμιση της μαρίνας και δημιουργία πάρκου αναψυχήςΣτο πλαίσιο αυτό, θα επενδυθούν συνολικά 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να ανακαινιστούν ή και να κατεδαφιστούν υφιστάμενα ξενοδοχεία, να ανεγερθούν υπερπολυτελείς κατοικίες και να αναβαθμιστεί η μαρίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε επιφάνεια 302 στρεμμάτων, από τα οποία τα 217 -δηλαδή το 72% της συνολικής έκτασης- είναι ζώνες προστασίας.

Θα χτιστούν το ανώτερο 56.500 τετραγωνικά μέτρα, με τα ξενοδοχεία να καταλαμβάνουν τα 41.500 τ.μ. και τις κατοικίες μέχρι 15.000 τ.μ.

Στόχος είναι το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι θα αλλάξει

Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, οι εγκαταστάσεις του «Astir Beach» και του εστιατορίου «Nobu» θα παραμείνουν σε λειτουργία. Οι εργασίες ξεκινούν με την ανακατασκευή του ξενοδοχείου «Ναυσικά» που θα διαθέτει 132 δωμάτια, εκ των οποίων 22 σουίτες. Σε αυτό θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, ο χώρος της πισίνας, θα δημιουργηθεί bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στην πισίνα και θα ενισχυθεί η γαστρονομική ταυτότητά του.

Η πισίνα του «Ναυσικά»

Το «Αρίων», το δεύτερο ξενοδοχείο του συγκροτήματος, θα διαθέτει 122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες. Σε αυτό θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικές δομές, θα αναβαθμιστούν οι συνεδριακοί χώροι και οι αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, θα αναβαθμιστούν και θα δημιουργηθούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa διεθνών προδιαγραφών και θα ανακαινιστούν οι εξωτερικοί χώροι και οι εγκαταστάσεις της πισίνας. Επίσης, θα αναβαθμιστούν τα bungalows.

Σουίτα του ξενοδοχείου «Αρίων»

Όσον αφορά στην παραλία του Αστέρα, θα αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι χώροι εστίασης, θα βελτιωθεί το «Platinum Club and Spa» και θα αναβαθμιστεί η πρόσβαση στην αρχαιολογική ζώνη του «Ναού του Απόλλωνα».

Θα κατασκευαστούν ακόμη 13 πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες που θα αντικαταστήσουν το εκτός λειτουργίας ξενοδοχείο «Αφροδίτη», το οποίο θα κατεδαφιστεί. Στο πλαίσιο αυτό, θα τηρηθούν αυστηρά οι περιορισμοί περιβαλλοντικού σχεδιασμού και θα ενισχυθεί η φύτευση της χερσονήσου.

Θα υλοποιηθεί πάρκο αναψυχής με διαδρόμους περιπάτου, όπου θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες.



Η μαρίνα Βουλιαγμένης

Στη μαρίνα θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι υπηρεσίες, θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις Yacht Club, θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες αναψυχής και οι εμπορικές χρήσεις. Παράλληλα, θα αναδιαταχθεί ο εξωτερικός προσήνεμος μόλος εντός της υφιστάμενης χωροθετημένης θαλάσσιας ζώνης για τη δυνητική διεύρυνση της χωρητικότητας.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης