Ένα περιστατικό που φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εκτυλίχτηκε το πρωί της Τετάρτης στη Λέσβο.

Αγρότισσα από το Πλωμάρι έσπασε το πόδι της κατά τη διάρκεια εργασιών στο χωράφι και έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Για κακή της τύχη και τα δύο ασθενοφόρα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι σε ακινησία λόγω μηχανικής βλάβης. Καθώς η Χ.Λ. υπέφερε από τον πόνο και δεν υπήρχε η δυνατότητα να περιμένει τον γιατρό από το τοπικό Κέντρο Υγείας ο οποίος θα έκανε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασής της και θα αποφάσιζε αν έπρεπε να κληθεί ασθενοφόρο από το νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, ο υιος της πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ξεκίνησε τη διακομιδή της με αυτοσχέδιο φορείο πάνω στην… καρότσα του αγροτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ειδοποίησε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη, το οποίο συνάντησε στη μέση της διαδρομής το αγροτικό, παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε η Χ.Λ. μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πέρασαν μόλις… 3,5 ώρες!

Πηγή: lesvosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης