Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου, όταν ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Κοζύρη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τους ενοίκους έγκαιρα, ενώ η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 15.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες ξεπήδησαν στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου έπειτα από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό πίνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους πυκνούς καπνούς που είχαν καλύψει το κτήριο εισέπνευσαν δύο από τους ενοίκους, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μέσης περίπου ηλικίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Επί τόπου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μετέφεραν στο νοσοκομείο τους ενοίκους που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άμεση αντίδραση και η αυτοθυσία των αστυνομικών

Λίγο πριν φθάσει στην πολυκατοικία η δύναμη της πυροσβεστικής που ανέλαβε την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λασιθίου, οι οποίοι με πραγματική αυτοθυσία και, μολονότι δεν έφεραν τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπήκαν στο φλεγόμενο κτήριο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα που εν τέλει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο γεγονός αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, τονίζοντας τα εξής:

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης