Σε φάση αποκατάστασης των άμεσων αναγκών για την πρόσβαση σε οικίες, δρόμους και στις βασικές εγκαταστάσεις σε υποδομές όπως είναι η ηλεκτροδότηση προχωρούν οι αρμόδιοι φορείς στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία μετράει μεγάλες καταστροφές αλλά και μια νεκρή γυναίκα από την κακοκαιρία.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι ο δήμος επιχειρεί να στηρίξει την τοπική κοινωνία και να τακτοποιηθούν θέματα της καθημερινότητας. Όπως είπε όλα τα συνεργεία του δήμου επιχειρούν για να διαμορφώσουν συνθήκες αποκατάστασης, απομακρύνοντας λάσπες, αλλά και ανοίγοντας διόδους για να απομακρυνθούν τα νερά σε διάφορα σημεία της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος είπε ότι δόθηκαν από χθες 250 μερίδες φαγητό σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα ο κ. Εσκίογλου σημείωσε ότι ο δήμος διέθεσε πάνω από 1500 μπουκάλια νερό στους κατοίκους των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ τόνισε πως αξιοποιήθηκε και το τοπικό ξενοδοχείο της περιοχής για ανθρώπους που χρειάστηκε να διαμείνουν.

Αναφορικά με το μέγεθος των καταστροφών, ο δήμαρχος Φαρσάλων σημείωσε ότι ζημιές έχει υποστεί ολόκληρος ο κάμπος της περιοχής, για να επισημάνει πως η καταγραφή των ζημιών θα αρχίσει από αύριο Δευτέρα.

«Σήμερα είμαστε στη φάση της αποκατάστασης των άμεσων αναγκών. Η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα. Τώρα μας ενδιαφέρει να μπορέσουν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν και να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι καταστροφές πάντως είναι μεγάλες. Έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα χωριά και στις ορεινές περιοχές υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης