Το Κέντρο Πρόληψης «Εργαστήρι Ζωής» του ΟΚΑΝΑ γιόρτασε χθες το βράδυ τα 20 χρόνια λειτουργίας του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν είχε βραβευτεί στον διαγωνισμό Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης για το καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης των ναρκωτικών μέσω της τέχνης.

Στην εκδήλωση, η Ευαγγελία Λιακούλη, πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη βραδιά σημειώνοντας ότι η ευρωπαϊκή διάκριση για τη δομή είναι μια νίκη για την Ελλάδα και τη Λάρισα. «Το βραβείο αυτό δεν νιώθω ότι μου ανήκει. Είναι κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ανήκει σε όλους σας. Το παραδίδω στη Λάρισα, στην πόλη μου» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τις προσπάθειες του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας πως το βραβείο αφήνει ένα βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται κοντά σε τέτοιες προσπάθειες. Είναι μια διάκριση που ξεπέρασε τις σκουριασμένες ιδέες και έβαλε μπροστά τον άνθρωπο. Αυτό το βραβείο είναι ξεχωριστό, γιατί διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων και δίνει τη δυνατότητα αντίστασης σε κάθε νέο άνθρωπο που παλεύει ενάντια στις εξαρτήσεις» τόνισε.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, σημειώνοντας πως το «Εργαστήριο Ζωής» αποδεικνύει τη σημασία του ρόλου των συλλογικών οραμάτων. «Είμαι χαρούμενος που η Λάρισα βρίσκει μια θέση στον διεθνή χώρο και κατακτά διεθνή βραβεία. Αυτό που πρέπει να μείνει είναι πως οι συνέργειες των θεσμών της πόλης, κάνουν τη διαφορά» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, αναφέρθηκε συνολικά στα προγράμματα πρόληψης που υλοποιεί ο φορέας και δήλωσε υπερήφανος για τις διακρίσεις και το ευρωπαϊκό βραβείο που κέρδισε το «Εργαστήρι Ζωής», ενώ ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου πρόληψης και ευχήθηκε η δομή να έχει συνέχεια και στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης