Αυστηροί περιορισμοί και στον Αμπελώνα Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020, 19:32
Αυστηροί περιορισμοί και στον Αμπελώνα Λάρισας

Σε εφαρμογή πρόκειται να είναι από την Δευτέρα 10 Αυγούστου και για τις επόμενες 10 ημέρες τα αυστηρά μέτρα για το τοπικό lockdown στον Αμπελώνα της Λάρισας, έπειτα από τα 8 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί μέσα σε ένα 24ωρο.

Η ανησυχία των ειδικών ώθησε τους αρμόδιους στην απόφαση αυτή, λίγες μόνο ημέρες μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στον Πόρο, καθώς όπως έχει αποδειχθεί το προηγούμενο διάστημα τα τοπικά lockdown βοηθούν στη μη διάδοση του κορωνοϊού. 

Τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00.

Mε βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. 
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Θετικός στον ιό ιερέας - Κόλλησε σε γάμο στον Αμπελώνα

Την ίδια ώρα, ένας ιερέας από τη Λάρισα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθώς πήγε στο γλέντι του γάμου, παρόλο που δεν τέλεσε ο ίδιος το μυστήριο. 

Σύμφωνα μάλιστα με το larissanet.gr, με τον εν λόγω γάμο συνδέονται τα κρούσματα στην περιοχή.

Ο συγκεκριμένος ιερέας υπηρετεί σε γειτονική Μητρόπολη, όμως μόλις παρατήρησε κάποια συμπτώματα έκανε το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020, 20:34