Η ηλικιωμένη γυναίκα μόλις είχε πάρει τη σύνταξή της. Οι ανήλικοι την ακολούθησαν και μόλις έφτασε στην οδό Αντιγόνης, (σ.σ. στενάκι που οδηγεί από την Καζούλη στο Δημοτικό Θέατρο), αποφάσισαν να «χτυπήσουν». Οι δύο από τους τρεις, όρμησαν πάνω στη γυναίκα, άρπαξαν την τσάντα και άρχισαν να τρέχουν. Η ηλικιωμένη φώναξε: «Βοήθεια, πιάστε τους-πιάστε τους».

Τον ένα δράστη κυνήγησε και έπιασε αυτοκινητιστής, από την πιάτσα της Καζούλη, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι. Τον άλλον, που κρατούσε και την τσάντα της γυναίκας τον κυνήγησε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος τελικά κατάφερε να τον φτάσει πίσω από την Μητρόπολη και να του αποσπάσει την τσάντα, αλλά ο δράστης διέφυγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας και λίγο αργότερα συνέλαβαν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεκριμένοι ανήλικοι έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο της πόλης. Είχαν καταφέρει να κλέψουν κινητά, πορτοφόλια, τσάντες και χρήματα από τσέπες, περίπτερα, καταστήματα και γραφεία, ενώ δεν ήταν λίγες πι φορές που «στήνονταν» έξω από τις τράπεζες και παρακολουθούν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που κάνουν αναλήψεις και «χτυπούν» την κατάλληλη στιγμή. Την προηγούμενη εβδομάδα, άρπαξαν 700 ευρώ, από μια ηλικιωμένη την ώρα. Τον ανήλικο είχαν εντοπίσει και συλλάβει τρεις μέρες αργότερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Τα χρήματα όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

Έχουν συλληφθεί πολλές φορές. Επειδή όμως είναι ανήλικοι, μόλις συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουν τις πράξεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lamiareport.gr

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης