Στην κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία βασικών δημοτικών υπηρεσιών σε ό,τι και αν τύχει το επόμενο διάστημα προχώρησε ο Δήμος Λαμίας. Σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο, στην οποία μετείχαν οι αντιδήμαρχοι αλλά και επιτελείς του Δήμου, δόθηκε έμφαση στη διασφάλιση της λειτουργίας των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι δομές που έχουν σαν βασική αποστολή την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν τα δεδομένα και έχει δημιουργηθεί ένας ευέλικτος μηχανισμός που θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε παροχή βοήθειας ιδιαίτερα σε μοναχικά άτομα τα οποία υποστηρίζονται μέχρι σήμερα αλλά και σε εκείνους που προσφεύγουν είτε στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργεί στον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έχει καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού τα προληπτικά μέτρα ξεδιπλώνονται συνεχώς. Μέχρι τώρα έχουν κλείσει οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το δημοτικό ωδείο, η φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ το κοινωνικό φροντιστήριο και τα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου και θα παραμείνουν κλειστά έως 24 Μαρτίου. Παράλληλα έκλεισαν τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων και οι σχολικές αίθουσες όπου εκτελούνται αθλητικές δραστηριότητες και θα παραμείνουν κλειστές για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο Δήμος ματαίωσε το σύνολο των εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών για όσους επιθυμούν φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη για όσους θέλουν να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Τέλος, ο Δήμος της Λαμίας απευθύνει έκκληση στους συλλόγους που διατηρούν διάφορα τμήματα να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ως ένα βασικό μέτρο πρόληψης των επιπτώσεων εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί

«Οφείλουμε να εμπιστευόμαστε την επίσημη Πολιτεία και την ιατρική κοινότητα και να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και σοβαρότητα» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Φθιώτιδας σε αναλυτική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ζητώντας από τους κατοίκους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας. Αναφερόμενος στον εκκλησιασμό και την μετάληψη σημειώνει πως «θεωρούμε όμως πως σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό, παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, η προσωρινή αποχή από κάποιες λατρευτικές συνήθειες και εκδηλώσεις ίσως είναι σκόπιμη και επιβεβλημένη».

Χωρίς ποδόσφαιρο

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Φθιώτιδας με απόφαση της αναβάλλει όλα τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου για το Σαββατοκύριακο και θα επανεκτιμήσει και πάλι την κατάσταση για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μέτρα στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά ξεδιπλώνονται σιγά – σιγά τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μέχρι τις 24 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά το ΚΑΠΗ, φιλαρμονική, παιδικοί σταθμοί του Δήμου όπως επίσης κλειστές θα παραμείνουν και οι υπόλοιπες δομές εκπαιδευτικού και πολιτισμικού χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητικούς χώρους στις περιπτώσεις που συνολικά θα βρίσκονται πάνω από 60 άτομα θα απαγορεύεται η λειτουργία τους.

Μετρούν ζημιές στο Καρπενήσι

Ανυπολόγιστες χαρακτηρίζουν την ζημιά οι ξενοδόχοι της Ευρυτανίας καθώς όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «δεν σταματούν να μετρούν τις ακυρώσεις». Μιλούν για ακυρώσεις που φτάνουν το 90% των κρατήσεων και για τεράστια ζημιά, ενώ εκτιμούν ότι το κλίμα δεν πρόκειται να ανατραπεί το επόμενο διάστημα και μέχρι το Πάσχα, όπου περιμένουν να φανούν ακόμα περισσότερο οι αρνητικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε σύσκεψη που έγινε στην ευρυτανική πρωτεύουσα και στην οποία μετείχαν εκτός από την Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, ο δήμαρχος του Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο βουλευτής της περιοχής Κώστας Κοντογιώργος και εκπρόσωποι των επαγγελματιών, διαπιστώθηκε βαρύτατο πλήγμα στην αγορά της περιοχής. Ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών για να μετριαστούν οι ζημιές από την επέκταση του ιού το τελευταίο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης