Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά  που ξέσπασε στη δυτική πλευρά της πόλης της Αταλάντης σε μια έκταση που απέχει 200 περίπου μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες οι οποίες βρίσκονται σε μία ρεματιά, την ώρα που πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι έντονοι άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσβεση ωστόσο η άμεση επιχείρηση που στήθηκε με επίγεια και εναέρια μέσα ήταν ικανή να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έφευγε προς τα πάνω το βουνό. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν σπίτια, περιουσίες αλλά και ποιμνιοστάσια παρότι η φωτιά πλησίασε τις δεξαμενές. Η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και των αρμόδιων αρχών της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκόμενων ήταν ικανή να δώσει αποτελέσματα χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλα ζητήματα», τόνισε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. 

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, ο οποίος μίλησε για εσκεμμένη εγκληματική ενέργεια. «Η κατάσβεση της φωτιάς στα Ρόδα είναι σε πλήρη εξέλιξη με χρήση επίγειων και εναέριων μέσων. Η φωτιά αυτή έχει προκύψει εσκεμμένα και είναι εγκληματική ενέργεια. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της και κυρίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τους εθελοντές. Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει σε μια ακόμη φωτιά με όλες τις δυνάμεις του», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας έχουν εκτελέσει την πρώτη ρίψη νερού, ενώ συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη την περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν σε δασική κυρίως έκταση νότια και νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

 

 

Mε πληροφορίες από lamiareport.gr, lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης