Δύο βίαια περιστατικά επεισόδια ανάμεσα σε επιβάτες και οδηγούς λεωφορείων σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λαμία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα και τις δύο φορές, οι Ρομά επιβάτες φέρονται να αντέδρασαν με βίαια ξεσπάσματα όταν οι οδηγοί των λεωφορείων τους ζήτησαν να βάλουν μάσκα και να πληρώσουν εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, πριν από λίγες ημέρες, νεαρός Ρομά στην Ανθήλη άρχισε να ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές στο αστικό λεωφορείο όταν ο οδηγός του ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Σήμερα, Κυριακή 7/6, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, Ρομά στην πλατεία Πάρκου, επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να ακυρώσουν εισιτήριο όπως και οι άλλοι επιβάτες και να φορέσουν μάσκα. Τότε, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, του έσπασαν το κινητό, ενώ χτυπούσαν και το προστατευτικό πλεξιγκλάς του οδηγού.

«Δεν έχουμε κάτι με τους Ρομά οι οποίοι είναι σωστοί όπως όλοι οι επιβάτες με τις μάσκες τους, τα εισιτήριά τους τους ή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν προμηθευτεί. Και σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι Ρομά είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι είναι λίγοι αλλά δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στους συναδέλφους οδηγούς και τους επιβάτες. Σκεφτόμαστε ακόμη και την διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές εάν δεν λυθεί το πρόβλημα….» , λέει ο πρόεδρος των Αστικών συγκοινωνιών της Λαμίας, Νίκος Γούλας ενώ στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο οδηγός του λεωφορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: Lamia Report

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης