Επιφυλάξεις στην πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών κοντά στην ΒΙΠΕ της Λαμίας, εξέφρασε ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος στην πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως οι αντιρρήσεις της δημοτικής αρχής «βρίσκονται κυρίως στην προχειρότητα των εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν, και τα λειτουργικά θέματα»

Η πρόταση για δημιουργία ενός hot spot 2000 ανθρώπων σε πρόχειρες εγκαταστάσεις. απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενώ παράλληλα με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τίθενται σειρά από προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας ευρύτερα στο Δήμο της Λαμίας ανεξάρτητα σε ποια θέση θα λειτουργήσει. Πρώτον οι χώροι να μην αποτελούνται από πρόχειρα καταλύματα αλλά από κλασσικά κοντέινερ, δεύτερον να έχει ο δήμος τον έλεγχο της δομής και όχι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τρίτον να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους των χωριών Αγία Παρασκευή και Μεγάλη Βρύση που βρίσκονται σε απόσταση 2 km από το συγκεκριμένο χώρο ενώ αντιρρήσεις εξέφρασαν και επιχειρηματίες της βιομηχανικής περιοχής κοντα στην οποία χωροθετείται το συγκεκριμένο hot spot σε μία έκταση 260 στρεμμάτων.

Τέλος πριν λίγο ολοκληρώθηκε και η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των δύο χωριών οι οποίοι αποφάσισαν κινητοποιήσεις και συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή κάνοντας αρχή από την αυριανή μέρα καθώς στις 12 αύριο το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κόμβου που ενώνει την παλιά με τη νέα εθνική οδό ανατολικά της Λαμίας. Οι κάτοικοι των χωριών απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για λειτουργία hot spot στο συγκεκριμένο χώρο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης