Οσμή απάτης αναδύεται από παραπλανητική διαφήμιση, που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα στους λογαριασμούς χρηστών μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η εν λόγω ανάρτηση υπόσχεται δωροεπιταγές αξίας 850€ σε super market της Λαμίας, με μοναδική προϋπόθεση να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η «ερεύνα καταναλωτή» ζητά: 

να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο

να εισάγεις το κινητό σου τηλέφωνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

να πληκτρολογήσεις το PIN που θα λάβεις (το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, δεν έρχεται ποτέ)

Η συγκεκριμένη ανάρτηση εμφανίζεται ως χορηγούμενη διαφήμιση, προσπαθώντας να «εξάψει» την περιέργεια του κόσμου από την Λαμία. 

Το μυστικό της απάτης αναφέρεται στα ψιλά γράμματα, όπου εξηγείται ότι η υπηρεσία είναι συνδρομητική για παιχνίδια.  

Το κόστος συνδρομής στην Υπηρεσία είναι 2,07 ευρώ ανά SMS και οι συνδρομητές χρεώνονται 3 SMS ανά εβδομάδα, με συνολική χρέωση 6,21 ευρώ εβδομαδιαίως.

Η χρέωση πραγματοποιείται στον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.  Όλα τα SMS που αποστέλλονται από τον τελικό χρήστη, θα χρεωθούν σε εκείνον μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις τυπικές χρεώσεις. Οι εν λόγω χρεώσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανά πάροχο.

Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν λαμβάνεις το κουπόνι των 850€ για αγορές σε σούπερ μάρκετ της Λαμίας.

Οδηγίες για απενεργοποίηση της υπηρεσίας:

Ο Τελικός χρήστης δύναται να ακυρώσει, ανά πάσα στιγμή, την συνδρομή του, στέλνοντας SMS (γραπτό μήνυμα) με τη λέξη: «STOP» στον σύντομο κωδικό 54524.

O τελικός χρήστης θα χρεώνεται για την υπηρεσία iBrainer για το χρονικό διάστημα που η υπηρεσία παραμένει ενεργή δηλαδή δεν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήστη.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης