Αθωώθηκαν της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συναυτουργία οι δύο γιατροί – ουρολόγοι από Λαμία και Βόλο αντίστοιχα, που χειρίστηκαν τη νοσηλεία 69χρονου από τη Λαμία τον Ιούνιο του 2016.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας μετά από πολύωρη συνεδρίαση, έκρινε ότι οι δύο γιατροί λειτούργησαν όπως επιτάσσει το λειτούργημά τους από τον όρκο του Ιπποκράτη και ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις και αστοχίες από αυτούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιστορικό

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στις 27 Ιουνίου του 2016, εμπύρετος, με κοιλιακό άλγος που αντανακλούσε και στη νεφρική χώρα. Εκεί αφού του έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και ενημερώθηκε ο αρμόδιος γιατρός για τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς, κρίθηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου τον παρέλαβε ο δεύτερος κατηγορούμενος ιατρός, με τον 69χρονο δυστυχώς να καταλήγει το επόμενο πρωί.

Η οικογένεια του εκλιπόντος κατηγόρησε τους δύο γιατρούς ως υπεύθυνους για το θάνατό του ανθρώπου τους και η υπόθεση έφτασε μετά από 6,5 χρόνια στο ακροατήριο, με το Δικαστήριο τελικά να κρίνει ότι είναι αθώοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαμιώτη γιατρού, γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας δήλωσε στο LamiaReport για την υπόθεση:

«Ως εκ του αποτελέσματος της απώλειας ανθρώπινης ζωής, κανένας δε νομιμοποιείται να εκφράσει επί της ουσίας αισθήματα χαράς από την αθωωτική διά τον εντολέα μου ιατρό ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Όμως δε θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, η δικαία κρίση του Δικαστηρίου επενεργεί ως εκ της άνωθεν λύτρωση για τους ιατρούς που φυσικό είναι τελώντας σε βαθύτατο άλγος, για την απώλεια ασθενούς και η απαλλαγή τους από το βάρος πλημμέλειας κατά την ενάσκηση του ιατρικού τους καθήκοντος, αμβλύνει τον πόνο τους και τη συνείδησή τους.

“Για το λόγο αυτό άκαιρο, άτοπο και άδικο είναι το φαινόμενο, πριν από κάθε κρίση, άκριτα και αλόγιστα, με δημόσια εκφορά λόγου να καταλογίζονται ευθύνες στους λειτουργούς της υγείας που στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε είναι πράγματι ακέραιοι θεματοφύλακες της υγείας. Ας επιλέξουμε εάν θέλουμε ιατρική στάσιμη και παθητική ή ιατρούς με δύναμη παρεμβατικότητας. Μην τους αφαιρέσουμε το προνόμιο αυτό, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια».

Πηγή:lamiareport.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης