Από θαύμα γλύτωσαν οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάριος Γεωργίου, Αντώνης Κομνηνός και Γιώργος Μαστοράκης, οι οποίοι έχουν ως περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Καμαρών, Άργους και Κορίνθου αντίστοιχα, σε συνεργασία και με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Κώστα Παπαναστασίου.

Και αυτό γιατί παραλίγο να τους πατήσει με το αυτοκίνητό του λαθροκυνηγός στα ορεινά της Αχαΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θηροφύλακες, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα, μετέβησαν στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ερυμάνθου. Εκεί εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή και χρησιμοποιούσε προβολέα στα χωράφια για τον εντοπισμό θηραμάτων.

Αμέσως δύο θηροφύλακες πλησίασαν την περιοχή προσεγγίζοντας διακριτικά το όχημα, ενώ στο σημείο κατέφθασαν άμεσα και οι συνάδελφοί τους για να ελέγξουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Οι θηροφύλακες έκαναν σήμα στον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του για έλεγχο, όμως ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθώντας να τους χτυπήσει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θηροφύλακες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στην άκρη του δρόμου για να το αποφύγουν.

Ο οδηγός του Ι.Χ., στην προσπάθεια να διαφύγει και να τους χτυπήσει, προσέκρουσε σε περίφραξη και έπεσε σε νεροφάγωμα του αγροτικού δρόμου.

Το Ι.Χ. δεν είχε πινακίδες και εκτός του οδηγού, υπήρχε συνοδηγός που κρατούσε στα χέρια του ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση.

Οι θηροφύλακες προχώρησαν σε έρευνα της γύρω περιοχής και εντόπισαν το Ι.Χ. σε πιλοτή σε σπίτι στην περιοχή Μπατζέικα Καλεντζίου.

Εκεί έφτασε η αστυνομία έπειτα από ειδοποίηση από τους θηροφύλακες, αλλά παρά τις οχλήσεις από το σπίτι με την πιλοτή δεν απάντησε κάποιος.

Ακολούθως ενημερώθηκε η εισαγγελέας υπηρεσίας για το περιστατικό, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι το Ι.Χ. δεν έφερε πινακίδες και ότι βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού με τα κλειδιά στη μηχανή.

Η εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του Ι.Χ. ως μέσου παράνομης θήρας, το οποίο με τη συνδρομή της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, προκειμένου να παραδοθεί σε χώρο φύλαξης του Τελωνείου της Πάτρας ή στο ΟΔΔΥ.

Από την έρευνα που έγινε, εξακριβώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. και ο γιος του είχαν καταδικαστεί πρόσφατα σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη θήρα τη νύχτα, και αμφότεροι δεν κατείχαν σχετική άδεια.

Εναντίον του υποβλήθηκε η μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη άσκηση θήρας και κατασχέθηκε το Ι.Χ.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης