Tην ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη, από το Μπιτζαριανό με κατηγορούμενο έναν 57χρονο κοντοχωριανό του.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει στον 57χρονο κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία καθώς τέσσερις ένορκοι αναγνώρισαν το ελαφρυντικό ότι ενήργησε υπό καθεστώς οργής και θλίψης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς των συμμετεχόντων στο συμβάν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.
Για το ελαφρυντικό, ασκήθηκε έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης κι έτσι η υπόθεση θα κριθεί από την αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 57χρονος είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία και για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος 33χρονου φίλου του θύματος. Για την κατηγορία αυτή του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Οι χρόνιες προστριβές για τις κτηματικές διαφορές και τα βοσκοτόπια ήταν αφορμή για το άγριο φονικό.
Ο 58χρονος κτηνοτρόφος έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, η οποία του συνέθλιψε το πρόσωπο ενώ στον κατηγορούμενο αποδίδεται ότι πυροβόλησε και εναντίον του 33χρονου, ο οποίος σε κατάσταση σοκ άρχισε να τρέχει ζιγκ-ζαγκ για να γλυτώσει τη ζωή του.

Φέρεται ακόμα να απείλησε και τρίτο άτομο, το οποίο ήταν παρόν στην αιματοχυσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την υπεράσπιση, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στον Κανάκη και στον 57χρονο, πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το περίστροφο και να τραυματίσει τον 58χρονο θανάσιμα.
Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπήρξε και τέταρτο πρόσωπο από την άλλη πλευρά, η παρουσία του οποίου αποκρύπτεται σκοπίμως.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης