Καθαρός ορίζοντας, μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., είναι ο στόχος του Δήμου Ρεθύμνου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την υπογειοποίηση των δικτύων της Δ.Ε.Η. στην παλιά πόλη, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης ενημερώθηκε από τα στελέχη της Επιχείρησης πως, εντός των επόμενων ημερών, θα παραδοθεί η μελέτη που θα αφορά στην υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της Δ.Ε.Η. στην οδό Κουρμούλη, η μελέτη για την υπογειοποίηση των δικτύων της περιοχής από την οδό Δημοκρατίας μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείου, θα παραδοθεί εντός 15 ημερών και πως από την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου, ξεκινά το ξήλωμα των εναέριων δικτύων και των στύλων της Δ.Ε.Η. στην Παλιά Πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως και το τέλος Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, τα δίκτυα που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη θα έχουν ξηλωθεί, οπότε τουρίστες, επισκέπτες και κάτοικοι του Ρεθύμνου θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν πιο καθαρό από καλώδια ουρανό. Το μεγαλύτερο μέρος της υπογειοποίησης, σύμφωνα και με τον κ. Μαρινάκη, θα εκτελεστεί πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε στην εμπορική ούτε στην τουριστική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης