Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η 44χρονη Σ. Μ. του Α., Ρομά, κάτοικος του καταυλισμού των Αγίων Αποστόλων, η οποία κρίθηκε ένοχη για την πρόκληση απλής σωματικής βλάβης σε δύο πυροσβέστες.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο συγγενείς της, ηλικίας 26 και 15 ετών, που διέφυγαν τη σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στις 3 Μαΐου 2016 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, στο σημείο όπου υπήρχε παλαιότερα καταυλισμός.

Επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα, το οποίο όταν έφθασε στον χώρο της πυρκαγιάς διαπίστωσε ότι υπήρχαν συσσωρευμένες ξύλινες παλέτες κι άλλα υλικά που καίγονταν και ότι η φωτιά ήταν σε σημείο επικίνδυνο να εξαπλωθεί σε ξηρά χόρτα, θάμνους και παρακείμενη δασική έκταση.

Είναι πάγια τακτική της Υπηρεσίας να ζητείται η συνδρομή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. σε ανάλογα συμβάντα στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Κορακόνερου, αλλά επειδή ο καταυλισμός των Αγίων Αποστόλων θεωρείται εγκαταλειμμένος και επειδή την ώρα εκείνη βρισκόταν στο σημείο μόνο ένας ηλικιωμένος, οι πυροσβέστες επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλικιωμένος ζήτησε από τους πυροσβέστες να αποχωρήσουν από το σημείο, λέγοντάς τους ότι θα έσβηνε ο ίδιος την πυρκαγιά, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Τότε, σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκε πλήθος από περίπου 15 Ρομά από την γύρω περιοχή, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν ομαδικά τους πυροσβέστες.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθούν κακήν κακώς οι πυροσβέστες από το σημείο και αφού ενημέρωσαν τη Διοίκηση, επέστρεψαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατόπιν, επειδή σε όλο το σώμα είχαν μώλωπες και εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μεταφέρθηκαν με βοηθητικό υπηρεσιακό όχημα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρόδου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η κατηγορούμενη χθες αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται, ενώ υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πυροσβέστη… «καρατέκα»!

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης