Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ένα… καλωσόρισμα που σίγουρα δεν τιμά τη χώρα μας αλλά ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο επιφύλαξαν οπαδοί του Ολυμπιακού στους αντίστοιχους της Άντερλεχτ, που ταξίδεψαν στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης τον αποψινό επαναληπτικό των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα οι οπαδοί της βελγικής ομάδας, κάποιοι εκ των οποίων παρεκτράπηκαν, όντας υπό την επήρεια μέθης, σύμφωνα με πληροφορίες συνεπλάκησαν με οπαδούς των Πειραιωτών, που όταν πληροφορήθηκαν την παρουσία τους μαζεύτηκαν στο συγκεκριμένο μαγαζί στο Γκάζι, προφανώς όχι για να ανταλλάξουν… γνώμες μαζί τους για το αποψινό ματς.

Έτσι το εν λόγω νυχτερινό κέντρο δεν άργησε να μετατραπεί σε… πεδίο μάχης την παραμονή του αγώνα ανάμεσα στους Πειραιώτες και τους «μοβ», στον οποίο θα κριθεί το εισιτήριο που οδηγεί στους 16 της διοργάνωσης.

Συμπλοκές και ξύλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οπαδοί του Ολυμπιακού, που μαζεύτηκαν στο συγκεκριμένο μαγαζί στο Γκάζι πιάστηκαν στα χέρια με υποστηρικτές της Άντερλεχτ.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους εμπλεκομένους δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμα και… πυροσβεστήρες κατά τη διάρκεια της αψιμαχίαςΟι βιαιοπραγίες συνεχίστηκαν εντός και εκτός του καταστήματος «Why Sleep» επί της οδού Βουτάδων με τους εμπλεκομένους να επιδίδονται σε «κυνηγητό» μεταξύ τους και εν συνεχεία σε εκατέρωθεν γρονθοκοπήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 4 άτομα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους εμπλεκομένους δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμα και… πυροσβεστήρες κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας, την ώρα που κάθε λογής αντικείμενα -από καρέκλες και ποτήρια μέχρι ξύλα και πέτρες- εκσφενδονίζονταν από τη μια πλευρά στην άλλη.

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι οι Βέλγοι οπαδοί (περίπου 100 στο σύνολό τους) ήταν εμφανώς υπό την επήρεια μέθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποστηρικτές της Άντερλεχτ άρχισαν να συγκεντρώνονται στο νυχτερινό μαγαζί από τις 22.00 το βράδυ, όταν λίγο μετά τις 00.30 τα μεσάνυχτα επικράτησε ένταση και ορισμένοι εξ αυτών άναψαν φωτοβολίδες και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, πριν ακολουθήσουν οι συμπλοκές με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν και σε 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 6 έγιναν συλλήψεις.

Τα πλάνα του zougla.gr αποκαλύπτουν τι συνέβη τα ξημερώματα στο Γκάζι:


Το νυχτερινό κατάστημα έγινε… καλοκαιρινό

Στο μεταξύ εικόνες του zougla.gr που τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί από το κατάστημα «Why Sleep» μαρτυρούν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σπασμένες τζαμαρίες, αναποδογυρισμένες καρέκλες και σόμπες, πεταμένοι πυροσβεστήρες συνθέτουν το σκηνικό στην οδό Βουτάδων.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το μαγαζί Why Sleep, μέσα στο οποίο σημειώθηκαν και τα περισσότερα επεισόδια (όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook):

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΌΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΈΤΡΗΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΉΠΟΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ Η ΕΜΠΑΘΙΕΣ ΔΕΝ ΛΎΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΣΟ ΜΕΓΆΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΟΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΓΕΜΆΤΟΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ WHY SLEEP? ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ”.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης