Η πολιτεία δείχνει για μία ακόμη φορά το ανάλγητο πρόσωπό της αφού η μία από τις δύο οικογένειες που ξεσπιτώθηκε εξαιτίας του ρήγματος που έχει «καταπιεί» τμήμα του χωριού της Ανάληψης Δήμου Ήλιδας, ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει λυόμενο για τη στέγασή της, με το αιτιολογικό ότι «διαθέτει» μία γκαρσονιέρα στην Αμαλιάδα, κατά συνέπεια δεν δικαιούται.
Η οικογένεια της κας Βασιλικής Σπυροπούλου, που μεγαλώνει και ένα ανάπηρο παιδί, εξέφρασε την έκκλησή της, λέγοντας το εξής: «Πάσχα δεν χάρηκα.

Τους ευχαριστώ που σταμάτησε ο Επιτάφιος και διάβασε στο σπίτι μου, αλλά εγώ έγινα χειρότερα. Τα δάκρυά μου δεν σταμάτησαν…» λέει με παράπονα η κα Βασιλική, η οποία κάνει έκκληση στην πολιτεία για ένα λυόμενο: «Μας λένε ότι δεν μας φέρνουν λυόμενο γιατί έχουμε δυο δωμάτια στην Αμαλιάδα. Πού να πάμε μεγάλοι άνθρωποι με ένα κορίτσι που έχει πρόβλημα; Εδώ είναι ο τόπος μας. Ούτε το Δασαρχείο μας επιτρέπει να πάρουμε μισό στρέμμα να φτιάξουμε ένα σπιτάκι. Μένουμε στο σπίτι του ανιψιού μου μέχρι τώρα. Είμαι σε ξένο σπίτι. Είχα όλα τα αγαθά και τώρα δεν έχω τίποτα. Δεν έχω που να πάω, τι να κάνω… Δόξα το Θεώ βέβαια που έχω τα παιδιά μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα λυόμενο ζητάμε να λέμε ότι έχουμε σπίτι. Κλαίμε κρυφά με τον άντρα μου για να μην στενοχωρήσουμε ο ένας τον άλλο. Ένα σπίτι ζητάμε…».

Το λυόμενο για τη δεύτερη οικογένεια αναμένεται να τοποθετηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έγιναν ήδη οι βάσεις, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο τοπικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παλυβός, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμη η γεωλογική μελέτη και μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει εκπονηθεί ο προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, για να διαπιστωθεί και κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν.

«Σαν μία πρώτη εικόνα μας λένε ότι είναι αντιμετωπίσιμο το πρόβλημα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα χρήματα. Εμείς πάντως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» αναφέρει ο κ. Παλυβός.
Εκτός από τις κατοικίες οξύ είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα χωράφια των κατοίκων, τη μοναδική πηγή εισοδήματος και επιβίωσης. Περίπου 150 στρέμματα ‘χάθηκαν’ εξαιτίας του ρήγματος και έχουν καταστραφεί ελιές και σταφίδες, αλλά αποζημιώσεις δεν έρχονται.
Ο κ. Παλυβός που τηρεί και αυτός προς το παρόν στάση αναμονής μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, αλλά δεν φαίνεται να είναι για πολλή καιρό ακόμη, τονίζει το εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τα χωράφια που έχουν χαθεί από το ρήγμα και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα ΠΣΕΑ. Όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να τα ισοπεδώσουν μόνοι τους με μηχανήματα για να δουν τι μπορούν να σώσουν, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Είναι το κύριο επάγγελμα για εμάς αυτές οι καλλιέργειες και φαίνεται ότι τα πιο πολλά θα μείνουν έτσι και φυσικά θα επιβαρυνθούν και όσα έχουν απομείνει. Πρέπει η πολιτεία να κατανοήσει το πρόβλημα. Δεν γίνεται να καταδικάζεται ένα ολόκληρο χωριό».

ΠΗΓΗ: amaliadanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης