Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Εστίες έντασης σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας πυροδοτήθηκαν την Παρασκευή μετά τη δολοφονία 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη. Διαμαρτυρόμενοι Ρομά έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές, εν αναμονή της απόφασης για την προφυλάκιση του 63χρονου δράστη, που κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο επειδή είχε μπει στην αυλή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια ξεκίνησαν σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής και εξαπλώθηκαν στη Λαμία, στο Αγρίνιο και τον Βόλο μεταξύ άλλων.

Τις τελευταίες ώρες σημειώνονται επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο με αστυνομικές δυνάμεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας. 

Ιδιαίτερα, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν νωρίτερα στους δρόμους ομάδες Ρομά, περίπου 50 άτομα, από καταυλισμό και άναψαν φωτιές, με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος ΝΑΤΟ. Λίγο πριν τις 20.30, δύο διμοιρίες ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο εισήλθαν στον καταυλισμό όπου ξέσπασαν επεισόδια με πετροπόλεμο, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές, για τις οποίες κινητοποιήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, εξαιτίας των συγκεντρώσεων:

  • Παράδρομο ΝΕΟΑΚ, ύψος Σ.Ε.Α. Μεγάρων από 39-41 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (Λίγο πριν τις 22.00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα)
  • Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της Λ. ΝΑΤΟ έως τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου
  • 40 Χ/Θ Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ύψος κόμβου Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Λ. ΝΑΤΟ από οδό Αγίου Γεωργίου έως Μεγαρίδος

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπως καταγράφηκαν από τον φακό της «Ζούγκλας»:

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από καταστροφές σε οδοφράγματα που άφησαν πίσω τους τα επεισόδια στην περιοχή του Σκαραμαγκά, και από τη διαδικασία του καθαρισμού των δρόμων:

 

 

 

Στη φυλακή για τον φόνο του 18χρονου στη Μεσσηνία

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Εξάλλου, σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν ομάδες ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονταν για τον φόνο του 18χρονου.

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – ‘Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

 

 

 

Δείτε εικόνες από τα μπλόκα στην Αργολίδα:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Ρομά πραγματοποιήθηκε και στο Αγρίνιο στην Εθνική Οδό στο ύψος του Αγίου Δημητρίου όπου αποκλείστηκε το ρεύμα προς Μεσολόγγι:

Νέες συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας

Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποιούν ομάδες ατόμων σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας , τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας ,ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου.

Αγρίνιο: Ρομά απέκλεισαν την Εθνική Οδό και άναψαν φωτιές

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη διαμαρτυρία Ρομά στο Αγρίνιο ,στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου. Οι συγκεντρωμένοι ανάβουν φωτιές, καίνε κάδους, και πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί.

 

 

 

Λαμία: Ρομά καίνε λάστιχα στους δρόμους

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, από Ρομά. 

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Λαμία:

 

 

 

 

Ομάδα που αποτελείται από Ρομά έκλεισε και την επαρχιακή οδό Εξαμιλίων – Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων:

Ρομά έκλεισαν για 3 ώρες την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό:

Μεγάλη ένταση και επεισόδια με πρωταγωνιστές Ρομά καταγράφηκαν και στα Τρίκαλα

Όπως κατέγραψε το TV10.gr Ρομά από το Κηπάκι και τον Πύργο το βράδυ της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του ΟΑΕΔ και έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

 

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thebest,anagnostis,agrinionews, korinthostv.gr, patrisnews, tv10,gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης