Την 6η Μπιενάλε της Αθήνας, όπου εκτίθενται έργα περισσότερων από εκατό καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η έκθεση που φέρει τον γενικό τίτλο ΑΝΤΙ, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ακτιβιστή και περφόρμερ Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη διοργάνωση στο παρελθόν. Ο κ. Βούτσης, συνοδευόμενος τον πρόεδρο της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Σεβαστάκη και τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ξεναγήθηκε στους χώρους της Μπιενάλε από τους επιμελητές της έκθεσης Πολύδωρο Καρυοφύλλη και Κωστή Σταφυλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση φιλοξενεί έργα που εκφράζουν «πτυχές της σύγχρονης εποχής περιγράφοντας τον ψηφιακό κόσμο, θεωρίες για τη ‘μετα-αλήθεια’ και ‘θεωρίες συνωμοσίας». Φιλοξενείται σε τέσσερα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στα οποία και η ιστορική Μπενάκειος Βιβλιοθήκη της Βουλής. Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι το κτήριο των ταχυδρομείων, τηλεγραφημάτων και τηλεφωνίας, γνωστό ως ΤΤΤ, όπου παλιά στεγαζόταν ο ΟΤΕ, και επεκτείνεται στο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου Esperia Palace στην οδό Σταδίου και τα πρώην γραφεία του Ταμείου Συνταξιούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ).

Η Μπιενάλε θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης