Συνολικά 33.600 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson αναμένονται στη χώρα μας αύριο, με τη χρήση τους να ξεκινά την προσεχή Δευτέρα. Tα εμβόλια της Johnson & Johnson έρχονται να προστεθούν στο σχέδιο «Ελευθερία» και να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μας, καθώς υπάρχουν ήδη τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer.

Το νέο εμβόλιο έχει φτάσει σε Βέλγιο και Γαλλία και θα συνεχιστεί η διανομή του στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Η αμερικανική εταιρεία δεσμεύτηκε να παραδώσει στην ΕΕ μέχρι και τα τέλη Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες ομάδες παίρνουν σειρά προτεραιότητας

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες ηλικίας 18-59 ετών που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα, και θα ξεκινήσει από τις 16 έως τις 19 Απριλίου. Η ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνει 800.000 πολίτες.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί, αλλά και η ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών, ενώ από τις 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών.
Επίσης από τις 10 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης