Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το μπλοκ των διαδηλωτών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να περνά έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Τα άτομα συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και μεταξύ άλλων ζητούσαν βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα αλλά και σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

«Σταθερή εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία με υγεία και ασφάλεια», ήταν το κύριο μήνυμα της κινητοποίησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων εργαζομένων.

 

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία. 

 

 

Επιλέον συγκέντρωση για τη Μακεδονία έγινε στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέλη εθνικιστικών οργανώσεων, του Ιερού Λόγου αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδει το thestival, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία για τη Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης