Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μετά την ολοκλήρωση της τελετής αποχαιρετισμού στη Μητρόπολη από όπου, στις 9 το βράδυ, θα ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι με το  πλοίο «Blue Galaxy» και προορισμό τα Χανιά. Στο λιμάνι θα βρίσκεται η φιλαρμονική του δήμου Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά. Το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή προς τη Δημοτική Αγορά Χανίων και στη  τη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του. Το παρών στην τελετή θα δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

Νωρίτερα, κρατώντας κόκκινα και λευκά λουλούδια πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο δημιουργό. Στις 10 το πρωί ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος με εκατοντάδες πολίτες να στέκονται υπομονετικά στην ουρά για να μπουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών και να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Στις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταφέρθηκε το φέρετρο από το μικρό εκκλησάκι της Μητρόπολης Αθηνών στο εσωτερικό του ναού για την τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία εκφωνήθηκαν επικήδειοι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης