Να προλάβουν τις αθρόες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων λίγο πριν το Πάσχα, προσπαθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζεσταίνοντας τις… μηχανές των μηχανισμών ελέγχου, σε συνεργασία με τους Έλληνες κτηνοτρόφους αλλά και τους κρεοπώλες.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, δέχτηκε πριν λίγο στο γραφείο του τους συνοικιακούς κρεοπώλες αλλά και εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τις παραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Ήπειρος και άκουσε τα αιτήματα τους και τις προτάσεις τους για την όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία της αγοράς το Πάσχα και την αποφυγή της εξαπάτησης του καταναλωτή με τα πασίγνωστα «βαφτίσια» των αμνοεριφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτού του είδους τα Βαφτίσια βεβαίως, που κυρίως γίνονται με αμνοερίφια από Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία, ο μεγάλος χαμένος είναι ο έλληνας κτηνοτρόφος, ο οποίος πιέζεται να διαθέσει στην ελληνική αγορά με δυσμενείς όρους και σε πολύ χαμηλές τιμές, ακόμη και κάτω του κόστους, την παραγωγή του.

‘Έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την εισαγωγή ζωντανών αμνοεριφίων ένα μήνα πριν το Ελληνικό Πάσχα, καθώς αυτά τα ζώα σφάζονται εδώ και με τον τρόπο αυτό ελληνοποιούνται και πωλούνται ως ελληνικής εκτροφής, αποδίδοντας τεράστια κέρδη στο κύκλωμα των ελληνοποιήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτσάρη, ότι πριν το Πάσχα θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 35 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους σε ορεινές περιοχές, για τα αμνοερίφια αλλά και για γαλακτοφόρες αγελάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «μάχη του οβελία», πάντως ξεκίνησε φέτος πιο νωρίς, με πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, προαγοράζοντας με σχετική συμφωνία από την αρχή του χρόνου, από τους παραγωγούς της Κρήτης πάνω από 10.000 σφάγια από 8-10 κιλά για την αγορά της Αθήνας, με στόχο να ανταγωνιστεί τη Βαρβάκειο αγορά, όπου κάθε χρόνο, λόγω της μεγάλης ποσότητας που πωλούνται εκεί, οι τιμές είναι σημαντικά πιο φθηνές από εκείνες των συνοικιακών κρεοπωλείων.

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης