Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Οι εφετινές εκδηλώσεις εορτασμού, που όπως κάθε χρόνο αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμου, ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση την οποία θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος, η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, θα αναβιώσει για τρίτη συνεχή χρονιά, το Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου 2019, στην Πύλο στα πλαίσια του εορτασμού της 192ης επετείου των Ναυαρινείων. Μέσα από μια θεαματική αναπαράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό λιμάνι της Πύλου, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών και τη βοήθεια ειδικών οπτικοακουστικών μέσων και πυροτεχνημάτων, θα ζωντανέψει ξανά η ιστορική ναυμαχία, 192 χρόνια μετά, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με ζωντανή αφήγηση έως και την εντυπωσιακή καταστροφή του ομοιώματος της τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας.

Πρόκειται για μια γιορτή που τιμά την ιστορία όλων των εθνών που συμμετείχαν, αλλά και των ανθρώπων που πέρασαν στην αθανασία βάζοντας την σφραγίδα για την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης