Μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα, καθώς (μετά την Ξάνθη, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή) το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο στην πόλη.

Όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο «ΑΒΑΞ Α.Ε.» θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο στην πόλη της Καβάλας είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και τα δημόσια κτήρια της πόλης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι κ.ά.

Μετά την Καβάλα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ακολουθεί η πόλη της Ορεστιάδας για την οποία η διαδικασία της οριστικής έγκρισης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, δήλωσε σχετικά: «Τον επόμενο μήνα ξεκινούν σε ακόμη μία πόλη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Καβάλα, οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με σημαντικές ωφέλειες για τους πολίτες, το περιβάλλον και την οικονομία. Με την έλευση του φυσικού αερίου, το ενεργειακό κόστος θα μειωθεί σημαντικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η περιοχή θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, ενώ θα ενισχυθούν η απασχόληση και η τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης