Στα ράφια… των βιβλιοπωλείων της πόλης παραμένουν τα τελευταία χρόνια πολλοί τίτλοι βιβλίων στα Χανιά, καθώς η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι πωλήσεις στον εν λόγω κλάδο.

Την επισήμανση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στα Χανιά, με την ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ενετικό λιμάνι της πόλης, ο συντονιστής της έκθεσης Χρήστος Μαχαιρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η μείωση φθάνει το 40-50% και καταγράφεται παρά το γεγονός ότι η τιμή του βιβλίου έχει καταγράψει σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια.

Στην 3η έκθεση βιβλίου, που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 8 έως την Κυριακή 16 Αυγούστου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, θα συμμετάσχουν 11 από τα 24 βιβλιοπωλεία της πόλης.

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον δήμο και τα βιβλιοπωλεία των Χανίων, θα είναι ανοικτή από τις 08.00 μ.μ. έως τις 12.00 μ.μ., ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και λογοτεχνικές βραδιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενισχύεται οικονομικά από τον γιατρό Νίκο Χαβρεδάκη και τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Κοσκινά και επιχειρήσεις των Χανίων, ενώ χορηγός του έντυπου υλικού είναι οι εκδόσεις Έρεισμα.

Μιλώντας για τη σημασία της έκθεσης αλλά και για τις δυσκολίες που σήμερα υπάρχουν στον χώρο του βιβλίου ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα το να ασχοληθεί κανείς με το βιβλίο είναι μια πράξη θάρρους. Είτε το γράφει είτε το διαβάζει. Είτε το εκδίδει είτε το φροντίζει και το πουλά».

«Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Η γνώση είναι δύναμη και η 3η έκθεση βιβλίου είναι “επίθεση” πνευματικότητας» σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Χανίων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης